Jef van Niel

Even voorstellen

Jef van Niel

Welkom op mijn website en fijn dat je mij gevonden hebt. Dit is de eerste stap naar mooie gesprekken en nieuwe inzichten, waarbij ik je graag ondersteun.

Ik ben Jef van Niel. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik danser wilde worden en daarom ben ik vanaf mijn 18e jaar op de ballet academie terecht gekomen.

Danscarrière

Na het afronden van mijn opleiding ben ik vertrokken naar Parijs waar ik mijn carrière begon als danser in het Lido. Hierna ben ik terug naar Nederland gekomen en heb audities gedaan bij het Holland Show Ballet. Dit was destijds het meest toonaangevende Televisie show ballet van Europa, met als gevolg dat ik de kans kreeg met grote artiesten samen te werken zoals: Cliff Richard, Gloria Estefan, George McCrea en nog vele anderen. Een periode van lange dagen en korte nachten met heel veel plezier, waardoor het geen enkel probleem was om wekenlang achter elkaar door te werken.

Ik heb een heerlijke carrière achter de rug, waarvan ik dacht dat er nooit een einde aan zou komen. Toch werd ik rond mijn 33e jaar ermee geconfronteerd, dat het lichaam het zware vak niet meer aan kon. Vanaf toen is bij mij een enorme onzekerheid ontstaan in het ontdekken wat ik verder nog kon en wat ik met mijn leven wilde doen.

Coachingopleiding

In de afgelopen 20 jaar heb ik daardoor veel geleerd en verschillende functies uitgevoerd, vanaf administratief werk tot leiding geven, theater productie tot regie van programma’s en dergelijken. Een aantal jaren raakte ik, door reorganisatie, mijn baan kwijt en begon weer bij mij dezelfde carrière vraag te borrelen. Door het vaak mezelf overnieuw moeten uitvinden, kwam ik erachter dat ik de medemens wilde ondersteunen in het terugvinden van zijn passie. Daarvoor ben ik de opleiding tot transformationele coach gaan doen. Het volgen van deze opleiding is zeer waardevol geweest omdat de kennis uit eigen praktijk en uit deze opleiding mij een zeer breed georiënteerde coach heeft gemaakt. Daarnaast heeft het volgen van deze opleiding een gevoel thuiskomen gegeven en ontdekken dat ik dit kan!

In mijn opleiding merkte ik al snel, vanuit mijn opleiders en collega’s, dat zij mij zeer waardeerden vanwege mijn creativiteit in de gesprekken. Met name de samenwerking met de coachee staat bij mij hoog genoteerd, hetgeen voortkomt vanuit mijn eerst passie ‘het dansers vak’.

Gesprekspartner

Mijn grote verlangen is dat iedereen met mij in gesprek gaat, omdat ik hun de veiligheid en het nodige vertrouwen kan geven om zich echt even volledig te uiten. Mijn collega’s betitelen mij als onbevangen, betrouwbaar, liefdevol, speels, opgewekt, lichtvoetig en met veel humor. Al deze ingrediënten vermengt met mijn artistieke creativiteit, leiden over het algemeen tot nieuwe inzichten en een frisse blik op het aangeboden onderwerp.