Groepstraject

Bij het groepstraject gaat het om begeleiding bij het vinden van werk voor mensen die de overstap van een fysiek beroep naar een meer passief beroep maken.

Het groepstraject start bij een minimale aanmelding van 10 personen. Het traject duurt minimaal zes maanden, waarbij de eerste twee maanden wekelijkse bijeenkomsten zijn. De groep gaat met elkaar aan de slag om te ontdekken en elkaar te ondersteunen. Samen weten we meer.

Programma

 1. In de eerste twee maanden vinden er wekelijks bijeenkomsten plaats met telkens een thema dat je verder helpt om op de toekomst te focussen, praktische zaken te regelen en elkaar daarbij te ondersteunen bij het uitwerken van de wekelijkse opdrachten. We vormen een groep / groepen die met elkaar in contact blijven totdat ze allemaal werk hebben gevonden.
 2. Thema’s die we bespreken zijn onder andere:
  1. Wie ben ik, Wat heb ik te bieden en waarom bied ik dat aan?
  2. Hoe presenteer ik me?
  3. Wat verwacht de toekomstige werkgever van mij?
  4. Hoe kom ik aan een nieuwe baan?
  5. Elevator pitch.
  6. Onderzoek naar verschillende soorten werk.
  7. Wat laat ik achter en wat ga ik tegenkomen?
  8. Wat zijn mijn normen en waarden. etc?
 3. Daarnaast krijgt ook de fysieke training aandacht om zo ervoor te zorgen dat de afbouw vanuit het fysieke werk langzaam overgaat naar meer passiever werk. Jullie gaan daarvoor elkaar trainen en ondertussen hierbij misschien al kwaliteiten ontdekken die je nog niet kent.
 4. Gedurende de periode van zes maanden krijg je ook een coach toegewezen (ik of één uit mijn organisatie die passend is) waarmee je thema’s kan bespreken die niet in de cursus voorkomen. Deze gesprekken vinden ongeveer eens per maand plaats.
 5. Na de twee maanden blijven we nog minimaal 4 maanden met elkaar in contact door middel van maandelijkse terugkom dagen waarbij thema’s besproken worden die ondertussen aandacht nodig hebben of die nog geen aandacht hebben gehad.
 6. Uiteindelijk is de bedoeling dat we allemaal aan nieuwe toekomst vinden en elkaar daarin blijven ondersteunen tot het moment dat iedereen geslaagd is.
 7. Wanneer je ondertussen werk vind mag je stoppen met het traject maar het is aan te raden om het traject af te maken.
 8. Wanneer de eerste workshop-dag start, is de mogelijkheid tot terugtrekken verlopen en kan je geen terugbetaling van inschrijfgeld verlangen.

Kosten hiervoor zijn € 1.500,- per persoon*.

*Bij aanmeldingen van meer dan 10 personen kan er een speciale korting worden aangeboden. Meldt dit bij de aanmelding.